“Nej, du får inte såra mig. Du har ingen rätt att göra det. Jag älskar och respekterar mig själv.”

Ikväll blir det den fjärde- och näst sista gången vi volontärer och en grupp tonårskillar ska träffas inom ramen för projektet Våra Ord. Det är verkligen jättekul att prata och skriva med killarna, och jag ser fram emot kvällen, så som jag har gjort vid varje tillfälle inför våra träffar. Inför denna gång har jag gått runt och funderat, grävt bland mina minnen och det som var förr, jag har känt på de gamla känslorna och smakat på orden som ska hitta sin plats. Tankarna stormar, orden är inte stilla, ändå har lugnet hittat min själ. Det som var förr, det var då. Idag är det min kunskapskälla, en del av det som gör mig till den jag är.

***

“Rör inte min kompis”, säger de. Eller, rör inte mig. 
Rör inte mitt hjärta om du inte vill älska mig.
Rör inte min hand om du inte vill hålla i den. 
Rör inte min själ om du inte tänker stanna hos mig. 
Rör inte mitt liv om du inte vill leva med mig. 
Rör inte mig om inte din beröring är en smekning. 
Rör inte mig om din beröring är inte varsam. 
Rör inte mig om din hand gör mig illa. 
Rör inte mig om du inte värdesätter mig.
Rör inte mig – om jag inte har bett om det.
Rör inte mig när jag inte vill. 
Rör inte mig. Gör det bara om jag vill.

***

Idag kan jag säga “rör inte mig”. Låt mitt hjärta vara.

Tuula Dibba, volontär i Våra Ord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *